Kinderboekenweek

Wat een topdag!

Je kunt je eigen ellebogen niet likken. Als je jezelf kietelt, kietelt het niet en een olifant poept 25 kilo per dag. Raar maar waar!! En zo heet ook het thema van Kinderboekenweek 2015!

Na een gezamenlijke introductie met de dansinstructie video op het ‘Raar maar waar’ lied gingen we van start met een bomvol programma.

De kleuters hadden 15 proefjes af te werken dus zijn direct van start gegaan. We hebben van alles voorbij zien komen: ballonnen waar je haar rechtovereind van gaat staan, chemische reacties met soda, water, zeep en azijn. Ook dansende rozijnen en plotseling drijvende eieren. We leerden wat een erlenmeyer is en hoe je een papier langer kunt knippen!
Gelezen hebben we over vliegtuigen en treinen en wat een piloot, stewardes, een machinist en een conducteur nou eigenlijk doen.
Groep 3 had een soortgelijk programma maar met totaal andere proefjes. Er werd voorgelezen over vleesetende planten, poepkevers en krokodillen met stenen in hun maag. Raar maar waar!
Daarna werd er getoverd met muntjes, water dat in een glas bleef hangen, een ballon die niet kapot ging van een speld en ook hier drijvende eieren!
Professor Luc kwam ons met een bezoek vereren en maakt (koude!!) sneeuw in het warme Texas weer! Raar maar waar! Dank u wel Professor Luc!
Om half vier hebben een aantal mensen nog hun slag geslagen op de boekenmarkt. Want we kunnen niet genoeg onderstrepen: lezen is zoooooo belangrijk!!
Juf Caren

Het was wederom een geslaagde cultuurdag!
Kinderboekenweek was het thema en deze week heeft dit jaar in Nederland alles te maken natuur, wetenschap en techniek, of te wel “raar maar waar”!
De leerlingen van groep 4 t/m groep 7 mochten allemaal een proefje in de klas uitvoeren. We hebben de meest geweldige experimenten voorbij zien komen. Van Smurfensnot, naar Hertentandpasta, van dansende viltstiften naar een lava lamp en van ballonnen opblazen, zonder te blazen tot er met een saté prikker in prikken zonder dat de ballon knapt!

We kregen bezoek in de klas van de professor die koude “sneeuw” voor ons maakte en dat in Texas in oktober! Hij leerde ons over endotherme en exotherme reacties en we mochten allemaal voelen hoe koud de sneeuw was.

je kunt het zo gek niet bedenken en we hebben het deze middag in onze klas gezien..

Groep 4 en 5 hebben genoten van het werkboekje “Raar maar waar” waarin ze lazen over de koekoek die eerst haar ei in een vreemd nest legt en waarvan het jong, als het uitkomt, de andere vogeltjes uit het nest duwt.

Groep 6 en 7 gingen de strijd aan in de “raar maar waar” quiz. (is het waar of niet waar?)
De stellingen als “slakken hebben vier neuzen” en een krokodil kan zijn tong niet uitsteken” zorgden voor veel hilariteit en discussie. Het leek er lange tijd op dat groep 6 zou gaan winnen maar groep 7 gaf niet op en de quiz eindigde in een gelijkspel!
En wat bleek, alle stellingen waren waar, het is tenslotte “raar maar waar”

De middag werd afgesloten met een gezellige boekenmarkt op het deck waar de kinderen boeken verkochten en/of ruilden. Vele kinderen zullen dit weekend heerlijk kunnen lezen in hun nieuw verkregen boekjes!

Eliane en Manon

IMG_0961

IMG_0885

IMG_0846

IMG_0834

IMG_0778

IMG_0769

IMG_0767

IMG_0758

IMG_0736

IMG_0726

IMG_0716

IMG_0707

IMG_0703

IMG_0694

IMG_0675

IMG_0654