Kinderen voor Kinderen

De middag begon weer gezamenlijk met het lied Kinderen voor Kinderen waarna iedereen naar de eigen klassen ging.

Zowel de kleuters als groep 3 zijn aan de slag gegaan met het liedje: ‘op een onbewoond eiland’. We begonnen met het geheugenspel: ik ga naar een onbewoond eiland en ik neem mee’En er werd wat meegenomen: van pinguïns tot papa en mama’s tot een paard 🙂

Er werd druk geklust aan flessenpost, scrabble gespeeld en gezweet over werkbladen. Wat werd er weer hard en serieus gewerkt! Als beloning voor het harde werken konden de groepen net voor de pauze naar buiten om de schatkist te zoeken met echte gouden (chocolade) munten erin!

Na de pauze werd er gezongen en gedanst op: ‘op een onbewoond eiland’ en maakten de kinderen de mooiste creaties van klei. De middag werd afgesloten met een opvoering aan de ouders. Weer een top middag! Dank voor alle hulp lieve ouders!

Juf Janine en juf Caren

Het nieuws staat in de krant! De eerste editie van de Kinderkrant van de Eekhoorn, helemaal zelf geschreven door de kinderen van groep zes en zeven. Eerst hebben we in de klas kort besproken wat er in een krant staat en waarom mensen een krant lezen. Ook hebben we geleerd hoe een artikel is opgebouwd. Daarna kozen we democratisch de naam voor de krant (De Kinderkrant) en gingen we aan de slag! Het lokaal was veranderd in een bruisende redactie waar onderwerpen werden besproken, stukken tekst geschreven, verslaggevers op pad gingen voor interviews en ook een fotograaf rond liep. We moesten opboksen tegen deadlines, printers die niet deden wat wij wilden en dwarse computers! Nog in de laatste minuten werd er keihard gewerkt om alles te kopiëren en te nieten.
Ik vind dat de kinderen een geweldige krant hebben gemaakt met elkaar. Ze hebben samen zoveel stukken geschreven dat zelfs niet alle stukken geplaatst konden worden! Iedereen heeft zich honderd procent ingezet en het resultaat is daar!
Ik wil Annelies en Eva nog een keer extra bedanken voor hun hulp, zonder hen was het absoluut niet gelukt!

Iedere familie heeft een exemplaar gekregen en ik wens iedereen dan ook veel leesplezier toe!

Manon

_DSC0050

_DSC0037

_DSC0064

_DSC0084

_DSC0115

_DSC0138

_DSC0144

_DSC0146

_DSC0163

_DSC0174

_DSC0178

_DSC0180